Poradna lékaře

Položit dotaz

* Jméno: 
* E-mail: 
* Telefon: 
* Otázka: 
* Podmínky služby:  Souhlasím s podmínkami
* Kontrolní kód (opište): 

Nalezeno 2646 záznamů z celkového počtu 2646, zobrazeny 26. - 30.

Venda (07.9.2018)
Dobrý den, prosím o radu. Je mi 42 let, bezdetna, diagnostikovan serozni borderline tumor vajecniku, který byl laparoskopicky odstraněn. Nyní stojim před rozhodnutim, zda ještě zkusit IVF nebo jiz primo radikalizujici operace - totalni hysterektomie. Jak byste videl me sance při prip. IVF. A jde stale ještě se zretelem k diagnoze a veku o primerenou miru rizika? Mnohokrat dekuji.
Odpověď odborníka 18.9.2018
Dobrý den, paní Vendo, ve Vašem věku je nejlepším řešením cyklus s darovaným vajíčkem. Použití Vašich vajíček má již velmi malou šanci a není adekvátní riziku. S pozdravem prim MUDr Pavel Texl
Alena (06.9.2018)
dobrý den, chtěla bych se zeptat u 1ivf jsem měla synarel sprej který mě dělal zle, ovaleap injekce byli ok. chtěla bych se zeptat zda je možné za synarel dát něco jiného aby to nebyl sprej do nosu, kašel až na zvracení. mám totiž před sebou 2.ivf za měsíc. děkuji moc za odpověď. hezký den
Odpověď odborníka 18.9.2018
Dobrý večer, paní Aleno, dávám přednost stimulaci s Dipherelinem a Merionalem. Důležité je během stimulace odebírat krev a kontrolovat hladiny FSH, LH a E2 a podle toho stimulaci řídit. S pozdravem prim MUDr Pavel Texl
Andrea (06.9.2018)
dobry den .jiz sem cetla tady otazku i odpopoved.. po 15 letech jsem se znova vdala .s mym smanzelem chceme mit spolecne dite... mam 3 s predchoziho manzelstvi a vzdy cisarskym rezem.. tehotenstvi vzdy byli v poradku ale muj problem je ze jsem se nemohla otevrit aby deti sli prirozenou cestou ven... pak jsem se nechala sterilizovat... chtela jsem zpruchodnit zpet vejcovody ale doktor mi oznamil ze je vetsi sance na mimi delozni....a klasickou operaci coz zase nechci jizva je po 10 letech pevna ...tak jsem zvolila umele oplodeni... kontaktovala jsem centrum a tam mi rekli zpravu od lekare a prenilogoka.. jenze co mam delat muj doktor je zasadne proti abych otehotnela a nevim co je to druhe slovo .... udelam pro to vse i s tima rizikama o kterych jsem informovana ,,, ale porad te mi co mam delat kdyz mi doktor nepomaha
Odpověď odborníka 18.9.2018
Hezký den Andreo, díky za dotaz. Zprůchodnění vejcovodů po předchozí sterilizaci je skutečně zatíženo častějším počtem mimoděložních těhotenství a to není nic příjemného. Otázkou zůstává, z jakého důvodu Vám lékař nedoporučil stimulaci vaječníků, odběr vajíčka, oplodnění spermií ve zkumavce a vložení do dělohy. Zeptejte se lékaře v centru umělého oplodnění, z jakého důvodu Vám nedoporučuje tento zákrok, jaký je důvod, zda se obává ruptury - prasknutí dělohy při dalším těhotenství, můžete vyzkoušet i jiné centrum, s pozdravem, KJ
Eva Čejková (01.9.2018)
Dobrý den, už 10 let se léčím s neplodností.Po úspěšném ivf které proběhlo v květnu jsem před 3 týdny potratila.Rozhodla jsem se léčit čaji z pelyňku a damiany, tinktury z drmku a homeopatika Sepia. Jen se chci zeptat, zda se takto mohu léčit, bez pomoci homeopata, když si myslím, že mi to sedne. Děkuji za odpověď Eva Čejková
Odpověď odborníka 12.9.2018
Dobrý den, poslouchejte zejména své tělo. Pokud Vám přípravky nedělají žádné problémy, klidně jej takto užívejte. Homeopatika jsou přípravky, které obsahují témeř nulové množství účinné látky a fungují spíše na bázi placeba. Nemají žádné nežádoucí účinky a dají se libovolně kombinovat a užívat v podstatě neomezeně. Stran neplodnosti vřele doporučuji (pokud jste ještě neobsolvovala) cvičení podle Mojžíšové s certifikovanou fyzioterapeutkou. Přeji úspěšnou snahu o miminko, s pozdravem, MUDr. Gottvaldová Poradit se s lékař
Kateřina (29.8.2018)
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jakou šanci máme při druhem iui. Je mi 42let,po gin.strance jsem v pořádku. Průchodnost ok, ovulace pravidelná.Žádné léky ani hormony neberu. Horší je priteluv spermiogram. Ten má 1mil/ml,2,5%s progrese. Pohybem a 0%norm.morfologie. Myslíte že je nějaká šance že by se to podařilo? Moc děkuji za odpověď.
Odpověď odborníka 04.9.2018
Hezký den paní Kateřino, díky za dotaz. Šance na otěhotnění po IUI u Vás je, ale zřejmě spíše bohužel stran nulové pohyblivosti spermií velmi malá. Myslím si ale, že by Vám mohlo velmi pomoci IVF, tedy klasické oplodnění vajíčka ve zkumavce, jelikož při tomto způsobu nevadí, že spermie nemají žádnou pohyblivost. Přeji Vám hodně zdaru a at se brzy dočkáte vytouženého miminka, s pozdravem a přáním pěkného večera, K. Jiříčková.

Nalezeno 2646 záznamů z celkového počtu 2646, zobrazeny 26. - 30.

Anketa

Souhlasíte s věkovým omezením umělého oplodnění?

Soutěž o autoškrabku
Soutěž o autoškrabku Platnost: 1. 12. - 31. 12. 2018

V prosincové soutěži budeme hrát o autoškrabku s teplou rukavicí.

Chci soutěžit

Video
Medicínská databáze U Lékaře
 
Cestovní nemoci:  Turistický průvodce aneb Co zabalit na cestu do Asie