#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Dotaz

Poradna

Dotaz

22. 1. 2024
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor. Je mi 26 let a s manželem (34) se snažíme přes 3 roky otěhotnět. Před rokem a půl se nám to podařilo přirozeně za pomoci Letrozolu, ale v 7tt jsem potratila.
V 10/2023 jsme zkusili IUI ale bez úspěchu.
Genetiku máme oba OK, AMH mám 3,5. Spermiogram: morfologie 2%, teratozoospermie. Vejcovody průchodné, děloha je v pořádku- minulý rok jsem byla na hystero i laparoskopii.
Teď v lednu jsme šli do prvního IVF.
Stimulovala jsem 2.- 6. DC. s Rekovelle- 8mcg. První kontrola 7. DC, kdy jsem měla 16 velkých folikulů (největší 20mm) a spoustu menších. Takže jsem rovnou dostala Orgalutran. Ten jsem si pichla i další den, 8. DC ráno a večer pak už Ovitrelle.
No a 10. DC mě čekalo OPU. Odebrali jen 7 oocytů a z toho bylo zralé pouze 1 vajíčko, které oplodnili pomocí ICSI. Embryo bohužel vydrželo jen do 4. dne, takže náš 1. IVF cyklus skončil bez transferu.
Náš ošetřující lékař doporučuje znovu krátký protokol, tentokrát s Menopurem. Dlouhý protokol nechce kvůli hrozbě OHSS. Mám prý vyšší hodnotu LH než FSH. Mně ale další dva lékaři z kliniky doporučili protokol dlouhý. Jsem tedy zmatená, zda opravdu našemu lékaři v tomto věřit. Ráda bych se tedy zeptala, co byste doporučili pro příští IVF cyklus aby byl úspěšný?
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den,
osobně bych také opakovala krátký antagonistický protokol. Stimulaci bych protáhla klidně až do 11. - 12. dne cyklu, klidně ať jsou folikly větší.
Přeji hodně štěstí!

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku