#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Dotaz

Poradna

Dotaz

8. 1. 2024
Dobrý den, delší dobu se snažíme o otěhotnění a nyní jsme se obrátili na pomoc do CAR. Partnerka bude podstupovat hormonální stimulaci k odběru folikulu. Po odběru se prý doktorka rozhodne, zda se transfer provede ve stejný cyklus, nebo se přejde ke KET. KET by předcházela hormonální příprava dělohy (bohužel má adenomyózu), která by trvala dle doktorky 4 měsíce. Použila by agonistu GnRH a estrogenní substituci po předchozím útlumu. Vubec se nám nezdá délka přípravy.... Trvá to opravdu tak dlouho? Celkově nás děsí hormonální utlum, jelikož v minulosti hormony zvládala hormony velice špatně (jednalo se o hormony k léčbě adenomyózy).

Je dále možné krvácení i mimo cyklus a může to mít vliv na plodnost?

Předem velice děkuji
Hezký den
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den, délka downregulace /útlumu/ je různá a záleží na tom, jak výrazně je adenomyóza rozvinutá. Pokud je postižení dělohy opravdu výrazné, pak je možné doporučit až 4 měsíční terapii. Rozhodně s tímto postupem souhlasím.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku