#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Dotaz

Poradna

Dotaz

14. 3. 2024
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor. Je mi 35 let, otěhotnět se snažíme 2 roky, nyní navštěvujeme IVF centrum, mám za sebou zatím jednu IUI. Přítel má normální spermiogram, já mám hormonální profil v pořádku, zásoba vajíček je dle vyjádření lékaře dobrá. Jsem štíhlá a žiju zdravě. Měla jsem pohlavní nemoci - trichomoniázu a chlamydie. Před dvěma lety mi zjistili endometriozu v děložním hrdle - byla jsem na konizaci. Při kontrole na ultrazvuku bylo zjištěno, že jeden vaječník je zřejmě nefunkční asi kvůli endometrioze nebo chlamydiím. Ovulace probíhá z druhého vaječníku. Zajímá mě Váš názor na další postup na IVF klinice. Mám zkusit ještě jednou IUI a pak kvůli věku jít rovnou do IVF bez dalšího zjišťování příčin neplodnosti? Nebo se mají nejdřív zjistit možné příčiny? O žádné jistě nevím. Zda mám endometriozu i jinde v brišní dutině nevím, co přesně a zda něco způsobily chlamýdie také nevím. Děkuji
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den, vzhledem k Vašemu věku, délce snahy o koncepci a anamnéze prodělaných Chlamýdií bych moc neztrácela čas a po 1. neúspěšné IUI bych doporučila rovnou IVF. Záleží také na Vaší hodnotě AMH hormonu - tu neznám. Kdyby byl nízký, pak je otázka, zda IUI nebude jen ztráta času. Přeji hodně štěstí!

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku