#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Dotaz

Poradna

Dotaz

19. 2. 2024
Dobrý den,
zajímal by mne Váš názor na výsledek spermiogramu mého manžela. Lze tuto vadu nějak léčit? Lze počít přirozeně? Dostáváme různé informace, ráda bych tedy ještě další názor.
zjištění: teratozoospermie a Astenozoospermie zastoupení spermií správné stavby je nízké. Množství pohyblivých spermií je nízké. Byla zjištěna porucha zkapalnění ejakulátu.
Podíl normálních spermií 3%, s defektem hlavičky 94%, s defektem krčku 3%, s defektem Bičíku 0%, s kulatou hlavičkou 2%. Progresivní pohyblivé 29% (celkové množství 15.660.000), neprogresivní pohyblivé 40% (21.600.000), Nepohyblivé 31% (16.740.000). koncentrace spermií v 1ml - 27.000.000. celkový počet spermií 54.000.000.. Počet kulatých buněk v 1ml - 0. objem ml - 2.
Předem děkuji za další názor. Přeji pěkný den
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den,
je pravdou, že manželův spermiogram je mimo normu. Nevím ale, jak vypadají jeho hormony, event. urologické vyšetření. Tzn. momentálně se mohu obtížně vyjádřit k tomu, zda jde porucha nějak léčit. Kromě toho bych hlavně doporučila spermiogram opakovat. Jeden spermiogram nemusí být nutně vypovídající. Přirozené otěhotnění je možné, ale pokud bude tento nález přetrvávat, pak jsou šance jistě snížené. Hlavním dalším faktorem je Váš věk. Kdybyste byla Vy sama v již pokročilém reprodukčním věku, pak není čas odkládat terapii neplodnosti. Držím palce.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku