#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Dotaz

Poradna

Dotaz

11. 1. 2024
Dobrý den,

ráda bych se zeptala, jak je to se sterilizací - podvázáním vaječníků - v případě kdy nemám děti, mám za sebou pouze jeden potrat, ale jen psychiatrický pacient a prodělala jsem několik závažných plicních embolií během děti let, je mi 35 let a myslím si, že by pro mě těhotenství bylo velmi rizikové, jak pro můj fyzický tak psychický stav. Jsem smířená s tím, že děti mít nebudu, proto je tohle pro mě cesta, jak vyřešit antikoncepci, kterou vzhledem k prodělaným emboliím musím řešit komplikovaně. Vím, že je to dnes jednodušší, ale zajímalo by mě, od jakého odborníka potřebuji potvrzení, aby to hradila například pojišťovna.

Děkuji
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den, o sterilizaci můžete zažádat, budete pečlivě poučena lékařem o dopadech tohoto kroku. Samozřejmě následně musíte podepsat informovaný souhlas s tímto výkonem.
Pojišťovna tento výkon uhradí, pokud se jedná sterilizaci ze zdravotních důvodů. K tomu potřebujete zprávu odborného lékaře, který sterilizaci doporučuje, tedy ve Vašem případě hematolog nebo psychiatr nejspíše. Hodně štěstí.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku