#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Dotaz

Poradna

Dotaz

7. 12. 2023
Dobrý den, je mi 27let a s přítelem se snažíme rok a půl o miminko. Oba bereme různé doplňky stravy (kys. Listová, Folandrol, Inofolic). Já zatím byla jen na gynekologii a přítele poslali na spermiogram. Z výsledku spermiogramu jsem celkem rozhozená, protože podíl morfologicky normálních spermií vyšel 0% Z toho patologie hlavičky 99%, patologie krčku 27,7% bičíku 14,9% Zbytek hodnot celkem v normě. Jaká je podle vás možnost, že se nám podaří přirozeně otěhotnět a jaké jsou další možnosti? Děkuji za odpověď.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den,
nejprve je nutné říct, že spermiogram kolísá. Doporučuji ho zopakovat, ale ideálně již v některém centru reprodukční medicíny. Pokud bude morfologie stále takhle nízká, jsou šance na přirozené otěhotnění opravdu výrazně snížené. Objednejte se na vstupní konzultaci, tam se dozvíte, jaké máte další možnosti v závislosti na tom, jak bude kontrrolní spermigram vypadat.


Hezký večer

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku