Poradna lékaře

Položit dotaz

 * Jméno: 
 * E-mail: 
 * Telefon: 
 * Otázka: 
 * Podmínky služby:  Souhlasím s podmínkami
 * Kontrolní kód (opište): 

Nalezeno 2686 záznamů z celkového počtu 2686, zobrazeny 11. - 15.

Patricie (10.6.2019)
Dobrý den, jsem 40-letá pacientka IVF centra. Byla mi zjištěna malá děloha (hormonální profil neuspokojivý, snížená ovariální rezerva 0,57, genetika 4% mozaika trizomie chromozomu X) Lékař chce vyvolat stav pseudogravidity pro zvětšení dělohy, což znamená dodávání hormonů po delší dobu bez zisku vajíček, bez hormonální stimulace. Ve věku 40 let je, ale důležitý každý měsíc. Já chci vědět, jestli budu vůbec schopna vyprodukovat nějaká životaschopná vajíčka a posléze embrya. Pokud ne, nechci léčbu absolvovat (např. metoda darování vajíček). Jedná se o správný postup ze strany IVF nebo je to už jen příprava půdy pro darovaná embrya? Děkuji předem za odpověď, názor.
Odpověď odborníka 18.6.2019
Dobrý den, paní Patricie, tento dotaz jsem Vám již zodpověděl jinde. S pozdravem prim MUDr Pavel Texl
Josefa Neudertová (07.6.2019)
Dobrý den, 27.5. jsem podstoupila OPU, ze dvou folikulu byla 2 zralá vajíčka, podařilo se je oplodnit, a 1.6. neboli šestý den jsem podstoupila ET blastocysty. Vše kvůli manželove špatnému spermiogramu, a mé zlobíci ovulaci a menzesu. Test jsem si zkoušela 6, 7 den a nic, ani duch. Prosím, kdy už bude něco jistě vidět v krvi?? Děkuji za odpověď.
Odpověď odborníka 26.6.2019
Dobrý den Josefo, pokud vím, po embryotransferu je vhodné provádět test až po 2 týdnech. Necelý týden je řekla bych velice brzy, aby se prokázal hCG v moči. POkud ET byl 1.6., pak jestli správně počítám to je nyní více než 2 týdny. Test proveďte ještě jednou a případně se domluvte na krevním odběru či ultrazvuku. Držím palce!
Veronika (07.6.2019)
Dobrý den, v roce 2012 jsem byla na presuseni vejcovodů. Nyní jsem podstoupila 1 ivf bez úspěchu a 1 ket též bez úspěchu. Jinak jsem zdravá a partner též proč se nedazadarilo. Jinak 2 děti už mám přirozeně. Děkuji Veronika
Odpověď odborníka 18.6.2019
Dobrý den, paní Veroniko, když mi napíšete více informací o tom, jaká máte provedena Vy a partner vyšetření, jak přesně probíhala stimulace a kultivace, mohu Vám lépe poradit. S pozdravem prim MUDr Pavel Texl
lucie habib (26.5.2019)
Dobri den prosim vas chtela bi jit na umnele oplodneni je mi 33 let mam podvazane vajicka us 2 roky a chtela bi zas dite prosim jak to probiba a kolik bito stalo
Odpověď odborníka 04.6.2019
Dobrý den, paní Lucie, doporučuji navštívit centrum asistované reprodukce a provedení vyšetření u Vás a u partnera. Podle výsledků Vám pak lékař sdělí, jaký by byl nejvhodnější postup a přibližnou cenu, která se odvíjí i od použitých metod. S pozdravem prim MUDr Pavel Texl
Eliška (24.5.2019)
Dobrý den, jsem 28+6 tt po KET s preimplantační genetikou. Na dvou předchozích kontrolách byl zjištěn zpomalený růst cca o týden. Lékař mě na 1.screening neposílal, že máme zaručeně zdravý plod a já se teď bojím, zda se něco nezanedbalo. Užívám Anopyrin 150( do 28.týdne 100mg) a do 18.tt Medrol. Žádné komplikace během těhotenstvi nenastaly. Placentu lékař kontroloval zběžně, ale neřikal nic o špatné funkci. Je možná růstová retardace i u geneticky 100% zdravého embrya? Můžu já ovlivnit růst stravou? Děkuji za odpověď. Eliška
Odpověď odborníka 04.6.2019
Dobrý den, buďte v klidu, nic se neděje, 1 týden , resp.+-10dnů je normální odchylka měření. NIc ovlivnit stejně nejde, jen se budete trápit. Přitom jde o normální nález. S pozdravem PL

Nalezeno 2686 záznamů z celkového počtu 2686, zobrazeny 11. - 15.

Anketa

Souhlasíte s věkovým omezením umělého oplodnění?

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá
Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá Platnost: 1. 1. - 31. 1. 2019

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá.

Chci soutěžit

Video
Medicínská databáze U Lékaře
 
Doporučujeme:  Žloutenka a její léčba