Poradna lékaře

Položit dotaz

* Jméno: 
* E-mail: 
* Telefon: 
* Otázka: 
* Podmínky služby:  Souhlasím s podmínkami
* Kontrolní kód (opište): 

Nalezeno 2646 záznamů z celkového počtu 2646, zobrazeny 16. - 20.

Šárka Vránová (05.10.2018)
Dobrý den, manželovi urolog identifikoval Varikokelu 1.stupně, po Valsavově manévru. Manželovi je 36 let, s tím, že urolog se vyjádřil, že v tomto věku spíše operaci nedoporučí, protože se provádí v mladším věku, resp., že v tomto věku je to zbytečného. 2 . dotaz směřuje k spermiogramu. Je možné se spontánně otěhotnět při 20 mil/ml, 3 ml, 35 progresivní pohyb, morfologie v normálu? Velice Vám děkuji za Váš názor.Šárka
Odpověď odborníka 17.10.2018
Dobrý den, přikláním se k názoru Vašeho lékaře, jelikož varikokéla je u mužů rozšířená a když je bez příznaků nemá cenu ji léčit. Na druhou otázku odpovídám ano, protože popisujete hodnoty téměř normálního spermiogramu
Sara (30.9.2018)
Dobry den, chtela bych se zeptat na dalsi postupy ohledne tretiho ivf.Je mi 37 let , Fsh 10,8 .prvni ivf v roce 2017 podzim , stimulace gonalem 250 jednotek pak snizovani , 11 den opu 4x folikul , oplozeno metodou icsi vsechny a do pateho dne zbyly 3 blastocisty. 1x zavedena a dve zmrazene.Test negativní, dalsi dva kety zavedeny 19 ty den oba negativni s estrofemem a utrogestanem.2 ivf v zari 2018 , stimulace puregonem 250 jednotek, narostl pouze jeden folikul , 12 den opu a bohuzel nebyl ani vyndan nepodarilo se pri opu.Chci se zeltat na dalsi moznost stimulace v mem případně ja 37 let pravidelný cyklus , fsh 10,8 manzel 39 let slermie prumer.Meli jsme schvalene od pojišťovny i pgs , ale bohužel nedoslo na nic .Dekuji
Odpověď odborníka 09.10.2018
Dobrý den, paní Sáro, určitě bych volil jinou stimulaci, tedy krátký protokol v kombinaci Diphereline a Menopur. Důležité jsou během stimulace pravidelné odběry krve na FSH, LH a E2 a to minimálně 3-4x během stimulace. Současně provádíme UTZ vyšetření. Podle výsledků pak stimulaci event. prodlužujeme, zvyšujeme/snižujeme dávku. Odběr vajíček by neměl být dříve než 13. den od první injekce FSH, častěji stimulace trvá spíše déle. Pokud stimulace není dobře provedena, mohou být získána i na pohled kvalitní embrya, ale pacientky většinu neotěhotní. Pokud byste měla zájem, můžete se objednat k nezávazné a bezplatné konzultaci do mé ambulance, kde Vám vše vysvětlím. Vy se pak budete moci lépe rozhodnout o dalším postupu. Objednání je možné na tel. čísle 549523258. S pozdravem prim MUDr Pavel Texl
Šárka Vránová (24.9.2018)
Dobrý den, ještě k mé mu dnešnímu dotazů po testování Chlamydie Tr, jsem mela pouze IgG.(nikoliv IgA), s tím, že mi dr.sdelil, že to muže byt již po prodělane infekci. Dekuji Vám.
Odpověď odborníka 02.10.2018
áš ošetřující lékař vám sdělil výsledky správně. Protilátky IgG značí stav po prodělané infekci, IgA protilátky jsou pozitivní v případě akutní infekce, často také IgM. Proto chlamydie ani antibiotika jistě nemají vliv na IVF.
Šárka Vránová (24.9.2018)
Dobrý den, podstupují IVF na státním zařízení.Pred začátkem IVF léčena doxycyklinem (na základě zjištění chlamydie trachomatis.. IgA - pouze). IVF cyklus zahájen cca týden po dobrani antibiotik s tím, že pan Dr.sdelil, že dobrani ATB na možnost zahájení cyklu nemá vliv. Jsem po 5 transferu a stále nic. Obavam se, zda uvedena ATB a tak kratka doba nemuze byt pricinou neuspechu.Ci zda opět nechat vyšetřit na Chlamydie, zda ATB opravdu zabrala, od zahájení IVF uběhlo cca půl roku.
Odpověď odborníka 02.10.2018
Vážená paní, ATB skutečně neměla vliv a bylo možné cyklus po týdnu zahájit.Vyšetření na chlamydie je vhodné ale nemyslím že by v tom byla příčina neúspěchu. Příjemný den
Elena (19.9.2018)
Dobrý den, prosím Vás, chci se zeptat.Mám za sebou 2*IVF a 3*KET, nic nevyšlo, jenom 1 KET-konec 7tt....bylo to všechno s darovanými oocytmi,jsem po odstranění vaječnikov-rakovina. Děloha je v pořadku-udělana hysteroskopia,sliznice dělohy před transferem 9-10, pry výborná. Manžel spermiogram výborný.Prosím,proč nemúžu otehotnět? Jak posilnit dělohu,aby embryjko udržala? Děkuji
Odpověď odborníka 25.9.2018
obrý den, je mi líto, čím si nyní procházíte. Situace je pro Vás jistě velmi stresující a i to může mít svůj vliv. Sama se nyní snažte o tzv. zdravý životní styl, vhodné jsou procházky v přírodě či jiné aktivity, které Vás baví a snižují stres. Váš dotaz dále vzhledem k problematice předám našemu specialistovi- gynekologovi - aby připojil pohled ze svých zkušeností. Jeho odpověď očekávejte v nejbližším možném termínu. Přeji Vám, aby se situace brzy vyřešila a mohla jste se těšit na miminko. S pozdravem BB.

Nalezeno 2646 záznamů z celkového počtu 2646, zobrazeny 16. - 20.

Anketa

Souhlasíte s věkovým omezením umělého oplodnění?

Soutěž o autoškrabku
Soutěž o autoškrabku Platnost: 1. 12. - 31. 12. 2018

V prosincové soutěži budeme hrát o autoškrabku s teplou rukavicí.

Chci soutěžit

Video
Medicínská databáze U Lékaře
 
Cestovní nemoci:  Polévka s vůní orientu: jak si připravit domácí Pho Bo