Poradna lékaře

Položit dotaz

 * Jméno: 
 * E-mail: 
 * Telefon: 
 * Otázka: 
 * Podmínky služby:  Souhlasím s podmínkami
 * Kontrolní kód (opište): 

Nalezeno 2686 záznamů z celkového počtu 2686, zobrazeny 16. - 20.

Iva (19.5.2019)
Dobrý den je mi 33 let, mám dceru po IVF. Kojila jsem jí 1,5 roku a měla jsem celkem pravidelný cyklus. První mestruace přišla půl roku po porodu a cyklus byl 28 dní+/-2 dny. Poslední 2 měsíce kojení se cyklus najednou protáhl na nějakých 35 dnů. Před 4 měsící jsem dceru úplně odstavila a cyklus chodí víceméně vždy v dlouhých intervalech-kolem těch 35 dní. Předposlední menstruace byl cyklus 29 dní ale nyní je to opět 35... Zajímalo by mě, zda se to takto může zničehonic změnit nebo je za tím vždy nějaká porucha. Na kontrolu k líkaři jsem již objednána.
Odpověď odborníka 22.5.2019
Dobrý den, po porodu a při kojení se mohou vyskytnou nejrůznější abnormality menstruačního cyklu (nepravidelný cyklus, cyklus, který je delší či naopak kratší, než byl před porodem). Nemusí se za tím skrývat žádná porucha. I po odstavení miminka se mohou změny vyskytovat, chce to nějaký čas, než se vše ustálí (a je možné, že se u Vás ustálí cyklus na 35-ti dnech...). Ke gynekologovi pro jistotu ale zajděte, přece jen bez vyšetření nelze jednoznačně říci, že vše je způsobeno změnami po porodu. Po vyšetření budete jednoznačně vědět, jak na tom jste. S pozdravem BB.
Zuzana (16.5.2019)
Dobrý den,brala jsem že zdravotních důvodů dlouhodobě Fentanyl a Rivastigmin ve formě náplastí.Nyni jsem zjistila,že jsem těhotná cca v 8.týdnu. Mám velký strach zdali léky nepoškodily miminko.Můžete mi říct jaká jsou v tomto případě rizika?Děkuji.
Odpověď odborníka 21.5.2019
Dobrý den. Pokud jste léky brala a již delší dobu neberete a jste zdráva, tak riziko pro plod není vyšší než u běžné populace. Blíže se ovšem k vašemu dotazu nelze vyjádřit, neboť jste neuvedla vaši diagnozu, dobu léčby a v kolika letech jste se léčila. Vámi uvedená léčba patří mezi opiáty, které se užívají při onkologické léčbě (z čehož plynou rizika), ale i po těžkých úrazech pro utlumení bolesti atd. Váš zdravotní stav zkonzultujte s gynekologem. Přeji šťastné těhotenství. S podzravem Dr. Janoušková
Eva (10.5.2019)
Chcise zeptat sem podvazana a chtela bichse nechat spatki odvazat abich mela dalsi miminko dekuji
Odpověď odborníka 17.5.2019
Dobrý den Evo, sterilizace je definována jako postup, který nevratně brání možnosti otěhotnění (ale zachovává normální funkci pohlavních žláz). Sterilizace poskytuje velice spolehlivou ochranu před početím a není nijak snadno reoperovatelná. U Vás bude otěhotnění pravděpodobně možné pouze metodou mimotělního oplození IVF, která obnáší hormonální stimulace, odběr vajíček a zanesení zárodku do dělohy. Doporučuji vám se obrátit na vašeho gynekologa a celou situaci s ní probrat. S pozdravem Jana Harnová
Marie (23.4.2019)
Dobrý den, je mi 39. iVF jsme podstoupili 4x. Naposledy před měsícem nám vzali asi 20 vajíček,kde zůstalo sedum,pak 5 a nakonec zůstalo jen jedno na zamrazeni kvůli genetickému testu. Bohužel výsledek byl,že embryo není vhodné ke transferu. Jiskricka naděje nám zhasla. i když přemýšlím o zavedení i tak. Je nějaka možnost Při tomto vyroku,že by se miminko narodilo a zdravé?. Už nevím,co dělat. Přemýšleli jsme i o adopci,a lékaři nám poradili dárcovství,ale chtěli bychom svoje dítě. Jenže na další léčbu už penízek moc není a času taky ne
Odpověď odborníka 28.4.2019
Dobrý den. Určitě vás chápu a vím, že jste nešťastni, ale transfer nevhodného embrya nedoporučuji. Pravděpodobně by se ani nevyvíjelo dobře. Pravděpodobně byste jste i potratila a vaše zoufalství by se tím jen prohloubilo. Představte si, že byste žila měsíc, dva v naději těhotenství a to by poté skončilo. Moc vám přeji, ať se miminka dočkáte. S pozdravem Dr. Janoušková
Lucie (15.4.2019)
Dobrý den, chtěla bych znát Váš názor. Podstoupila jsem 3x ivf, pokaždě bez fertilizace. Pry údajně manžel má ve spermatu infekci, v minulosti léčen na hepatidu C, zcela vyléčen. 3X téměř stejná stimulace. Manžel byl u urologa, žadný zánět, infekce nenalezen. co může být příčina prosím. Děkuji
Odpověď odborníka 22.4.2019
Dobrý den, paní Lucie, doporučuji vyšetřit kromě spermiogramu i test fragmentace DNA spermií, test na přítomnost protilátek a provedení tzv. pokusného zpracování spermií. Při přípravě na oplození doporučuji použít techniku MACS a podle výsledků fragmentace ICSI nebo PICSI. Důležité ale je i to, zda jste byla dobře stimulována a zda získaná vajíčka byla kvalitní. Pokud máte zájem, mohu Vám nabídnou konzultaci v mé ambulanci v Brně. Konzultace je nezávazná a bezplatná, vyšetření lze doplnit při jedné návštěvě. Objednání je možné na tel. čísle 549523258. S pozdravem prim MUDr Pavel Texl

Nalezeno 2686 záznamů z celkového počtu 2686, zobrazeny 16. - 20.

Anketa

Souhlasíte s věkovým omezením umělého oplodnění?

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá
Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá Platnost: 1. 1. - 31. 1. 2019

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá.

Chci soutěžit

Video
Medicínská databáze U Lékaře
 
Doporučujeme:  Zelený zákal