#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Ureaplasma

Poradna

Ureaplasma

Dobrý den. Již 4 roky se pokoušíme o miminko. Z toho 1 rok přes Car. Proběhl odběr vajíček, a z toho 4 transfery embryi nejlepší kvality. Úspěšný byl pouze třetí pokus ale přišel spontánní potrat v 6tt. Zbývá nám poslední zamražené embryo. Během roku mi byla několikrát zjištěna ureoplasma. Vždy byla nasazena antibiotika. Už asi čtvery. Ale ureoplasmi se pořád nemohu zbavit. Máte pro mě nějakou radu jak se ureoplasmi zbavit? Nechtějí se mi brát další antibiotika. Může ureoplasma být důvod neuchyceni embryí? Děkuji za odpověď
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den, děkuji za dotaz. Ureaplasma není u všech žen patogenní bakterie. Jsou ženy, které mají ureaplasmu stále jako "svou" poševní bakterii a není třeba ji léčit. Pokud se Vám stále vrací i po přeléčení antitiotiky, bude nejspíš i Váš případ. Rozhodně to není důvod neúspěšné terapie neplodnosti. Pokud nebudete těhotná z posledního transferu, pak doporučuji v dalším IVF i PGT-A /preimplantační genetické testování embryí/. Hodně štěstí.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku