#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Otěhotnění po sterilizaci

Poradna

Otěhotnění po sterilizaci

dobry vecer mam takovou otazku me je 35 let memu priteli je 56a ja mam jedno dite a strasne bych chtela dalsi jenze muj pritel je nemec a v nemecku je uplne normalni podstoupit sterilizaci a ja se nchci timto zeptat jestli bych mohla mit v tomto pripade jeste jeho dite a jestli to nepujde tak bych chtela umele oplodneni dekuji
Pregnant

Odpověď lékaře:

Pokud je partner po sterilizaci-vasektomii- je možné podstoupit revasektomii- ale spermiogram nemusí po této operaci obsahovat žádné spermie nebo nekvalitní. Pravděpodobnější je provedení TESE, MESA-tedy mikrochirurgický odběr spermatu- ten je ale vázán na metodu umělého oplodnění a ICSI- zavedení spermie do vajíčka.
Do 39 let hradí IVF částěčně pojištovna, pokud jste pojištěna v Čechách
vše se vykazuje na Vás, samozřejmě mikrochirurgický odběr spermatu by musel uhradit, a pokud se použijí jeho spermie- je to geneticky jeho dítě, ale je to vše vázané na cyklus IVF.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku