#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Výsledky hormonálního testu

Poradna

Výsledky hormonálního testu

Dobry den. Prosim co si myslite o vysledcich mych hormonalnich testu? Je mi 33 a chtela bych mit deti, bohuzel budu muset cca 2-3 roky jeste pockat.

3. den cyklu LH 6.3 IU/L, FSH 5.7 IU/L, oestradiol 59pmol/L progesteron 0.61nmol/L, prolaktin 319 mIU/L, testosteron 1.17 nmol/L

21. den cyklu LH 13,7 IU/L, FSH 4 IU/L, oestradiol 477 pmol/L, progesteron 19nmol/L prolaktin 260mIU/L.

AMH 41.78 pmol/L

Zatim jsem vykoumala, ze mam zrejme vse v norme ale nizsi oestradion 3. den cyklu a LH trochu vyssi nez FSH plus opravdu vysoky AMH. Menstruaci mam ovsem zcela pravidelnou, podle ovulacnich testu ovuluji kazdy mesic, netrpim moc ani akne a chlupata to jsem, to by asi jedine sedelo na PCOS.

Vidite v testech nejaky ukazatel ze bych uz nemela s tehotenstvim otalet, ze bych treba za 3 roky uz mohla mit obtize pocit?

Dekuji moc za odpoved
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den, Váš hormonální profil opravdu odpovídá profilu ženy s polycystickými vaječníky. Máte velmi vysokou ovariální rezervu, tzn. s počtem vajíček problém nebude. Nezapomeňme ale, že nejdůležitějším prognostickým faktorem při snaze o miminko je věk ženy. Věk totiž udává kvalitu vajíček a ta začíná klesat již od 30. roku věku. Mé doporučení by bylo těhotenstvé již dále neodkládat. A pokud zrovna nemáte perspektivního partnera, pak zvažte, zda byste si nenechala vajíčka pro jistotu zamrazit /tzv. social freezing/. Přeji mnoho štěstí při rozhodování!

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku