#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Vyšetření sterility

Poradna

Vyšetření sterility

Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu 19 měsícu se pokoušíme o otěhotnění a zatím se nedaří. Můj gyn. mi udělal vyšetření: mop, cytologii - vše dobré. Doporučil mi i nadále měření baz. teploty, (graf mi různě stoupá a klesá, ale zdá se že ovulace nastáva), a že mi napíše doporučení to centra rep. plodnosti.
Neprovedl mi ale žádné jiné vyšetření, ultrazvuk a iné.. A tak bych se chtěla poptat, zdali je tenhle postup adekvátní a je čas navštivit centrum ( kde mi provedou vyšetření), neboli zkusit jiného gynekológa ?

Děkuji.
Pregnant

Odpověď lékaře:

váš gynekolog vám provedl zákl vyšetření, které ale ke 100% objasnění příčiny sterility nevedou, ale je nutné je mít.bylo by vhodné vyšetřit Váš hormonální profil a provedení USG vyšetření ke stanovení ovulace či anovulace,dále vyšetření spermiogramu , po zhodnocení těchto základních vyšetření lze naplánovat ev další vyšetření -laparoskopie,ev. jinou vyšetřovací metodu ke stanovení průchodnosti vejcovodů, dále hysteroskopie, genetické ev imunologické vyš-tato vyš. by ale zřejmě vedena v C.A.R.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku