#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Vyšetření na pohlavně přenosné choroby

Poradna

Vyšetření na pohlavně přenosné choroby

Dobrý den, budeme postupovat 3.IVF, stále nám to nějak nevychází ikdyž jak nám všichni tvrdí jsme zdraví (genetika, imunologie). Ráda bych aby mi udělali výtěr z pochvy na pohlavně přenosné choroby (myslím tím, chlamydie, ureoplazmu atd.). Je možné aby mi toto vyšetření dělali ale nevěděla bych o tom? Jak je to cenově, pojišťovna hradí celé vyšetření? A proč mi toto vyšetření neudělali, když jsem si stěžovala na časté mykozy a záněty močového měchýře? Děkuji.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den, těžko říct, zda se vyšetření Chlamydií, Mycoplasmy a Ureaplasmy dělalo a nevěděla byste o tom. Teoreticky se to stát může. Na druhou stranu mykózy nejsou typické pro ani jednu ze jmenovaných infekcí a nejspíše ani nejsou důvodem neúspěchu IVF. Vyšetření Chlamydií, /které je mnohem relevantnější než vyšetření Ureaplasmy/, by měla hradit pojišťovna. Doporučila bych v rámci dalšího IVF vyšetření též PGT-A /preimplantační vyšetření embryí/, aby bylo jasné, kolik z Vašich embryí je geneticky zdravých.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku