#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Úhrada umělého oplodnění

Poradna

Úhrada umělého oplodnění

Dobrý den !
Zajímalo by mě, jak to bude s úhradou umělého odplodnění od 1.1.2009. Slyšela jsem, že podle II.fáze reformy zdravotnictví bude ženě hrazený pouze jeden cyklus za život. Je to pravda ? Pokud bysme podstoupili první umělé oplodnění letos a nezadařilo se, znamená to tedy, že příští rok si už budeme muset úplně všechno hradit sami ? Děkuji moc za odpověď.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Ve vecnych zamerech zakonu reformy zdravotnictvi z dilny soucasneho ministra Julinka je skutecne navrhovano, aby byl pojistovnou hrazen pouze jeden cyklus IVF za zivot. K dispozici ovsem v soucasne chvili neni ani paragrafove zneni zakona (ministerstvo ho stale nehodla zverejnit, zrejme to chce udelat az na posledni chvili), natoz aby byl zakon schvalen snemovnou. vzhledem k tomu, ze jde o dost kontroverzni tema a Julinkuv navrh se nelibi ani odbornikum, neni zcela jiste, zda tato cast snemovnou projde. Pokud by ovsem prosla, pak predpokladam, ze pokud podstoupite jedno IVF letos, meli byste mit sanci jeste na dalsi v pristim roce, az by zacal zakon platit. S jistotou vam to ale rici nemohu.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku