#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Snaha o početí

Poradna

Snaha o početí

Dobrý den, před deseti lety jsem byla ze soukromých důvodu na miniinterrupci. Se stále stejným přítelem jsme se nyní dva roky pokoušeli o početí, což se nám konečně v listopadu 2007 povedlo. Po zamlklém těhotenství byla provedena v lednu 2008 revize. Od té doby vše v pořádku. Nikdy jsem neměla gynekologické problémy, záněty, menstruaci jsem měla vždycky jako hodinky, předpisovou. I moje gynekoložka mi řekla, že jsem naprosto zdravá a v pořádku. Přítel byl vloni v září na spermiogram a měl ho zcela v pořádku. Poté jsem právě otěhotněla, jak píšu. Teď už se pokoušíme čtvrtý měsíc po prodlevě po revizi a stále nic. Je mě už 32 let. Jak dlouho mám ještě čekat? Už se nám to podařilo dvakrát, ale mám strach, že jsem si svoje "šance" už "vyplýtvala"! Taky jsem samozřejmě starší a starší! Také si na základě doporučení gynekoložky měřím bazální teplotu. Nechci vypadat jako hysterka, že se nám to nedaří, ale mám se obrátit na svou gynekoložku o nějaké vyšetření? Děkuji za odpověď.
Pregnant

Odpověď lékaře:

O sterilitě mluvíme až po jednom roce neuspěšné snahy o graviditu, lze samozřejmě podstoupit řadu vyšetření k objasnění příčin neplodnosti,
ale ve vašem případě bych ještě alspon 3 cykly počkal

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku