#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Regulace cyklu

Poradna

Regulace cyklu

Dobrý den,

chtěla bych znát pohled více doktorů a proto se na Vás obracím. V lednu 2022 jsem vysadila po 10 letech antikoncepci Bonadea, protože si s manželem přejeme miminko. Chtěla jsem dát tělu čas a preventivní kontrolu na gynekologii jsem měla až v říjnu. Zkoušela jsem různě bylinky a doplňky stravy a menstruace se objevila v březnu a potom v říjnu než jsem šla na kontrolu k p. doktorce. Od ledna se s partnerem nechráníme. U paní doktorky jsem jí vše řekla, vyšetřila mě a řekla, že mám hraniční délku děložní sliznice (6,5cm) a má jí zanešenou. Dala mi vyvolávací injekci po které jsem dostala strašně silnou mentruaci, kdy jsem si pomalu musela měnit vložku každou hodinu. Potom jsem šla znovu na kontrolu a řekla, že je to lepší, ale že nasadí léky abych dostávala menstruaci pravidelně a že po 2 cyklech mám přijít / leden 2023, konkrétně je to norethisteron, když jsem je začala brát přišli nežádoucí účinky - svědění celého těla, špatný spaní, pnutí prsou a snížené libido. Taky jsem na internetu zaznamenala spoustu negativních zkušeností a názor, že by se neměl předepisovat lidem, co se snaží otěhotnět. Po dobrání prášků v 1.cyklu kde jsem je nasadila jsem se rozhodla, že v tom dalším už je brát nechci a zavolala jsem doktorce a objednala se na konzultaci. Na konzultaci jdu teď v úterý, ale chtěla bych znát názor jak byste postupovala vy. Jen ještě zmíním, že mi je 25 let.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den, děkuji za dotaz. Je pro mě těžké se vyjádřit k Vaší situaci, protože neznám Váš hormonální profil /FSH, LH, estradiol, progesteron, AMH/. Každopádně si myslím, že by pro Vás bylo lepší se s manželem rovnou objednat alespoň na konzultaci a dovyšetření ke specialistovi reprodukční medicíny. Já osobně bych k regulaci Vašeho cyklu používala spíše nějaký typ progesteronu, například Duphaston nebo Progesteron než Norethisteron. Hodně štěstí.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku