#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Problémy s početím

Poradna

Problémy s početím

Dobrý den,mám rozsáhlejší dotaz a prosím o radu.Je mi 34 mám přítele 32 a snažím se otěhotnět.Mám dvě děti 11 a 14 let,kdy jsem otěhotněla hned plánovaný 1.měsíc a teď to nejde.Během posledních let jsem prodělala obrnu troj klaneho nervu-musela jsem pro nedostatek B6 a B12 dostavat injekce tohoto vitamínu.5 let jsem měla injekční antikoncepci Depo-provera.Přítel asi v 17 letech prodělal zarděnky myslí si,že nemůže mít děti proto a nebo,že jeho delka penisu ve stopoření je asi 14 cm.Občas mívám asi tak 10 dní před menstr. pocit,že bych mohla být těhotná( tlaky v prsou,nevolnost,zvýšená chuť k jídlu a únava),ale přesto je to jen poplach.Menstruaci mývám po 24 dnech.Banální telotu nelze měřit mám nepravidelnou prac.dobu noční a denní.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobry den, omlouvame se za zpozdenou odpoved na vas dotaz v poradne. Obrna trojklaneho nervu nema na schopnost otehotnet vliv, pricina prechodne neplodnosti muze byt i v uzivani Depo-Provery - je to sive vzacne, ale v nekterych pripadech trva az rok po jejim vysazeni, nez se znovuobjevi schopnost pocit. nepisete, jak dlouho se o otehotneni snazite. Do 6 mesicu otehotni pouze cca 60% zcela zdravych paru, do jednoho roku asi 90%, takze to chce trpelivost. prodelane zardenky by na partnerovu plodnost take nemely mit vliv a delka penisu s plodnosti nesouvisi vubec. Pokud se snazite jiz minimalne rok, pak bych vam obema doporucovala vysetreni v nekterem centru asistovane reprodukce, jejichz seznam najdete na www.zenska-neplodnost.cz/reprodukcni-centra. Vase priznaky objevujici se pred menstruaci budou asi nejspise souviset s premenstruacnim syndromem, ktery take s plodnosti nijak nesouvisi.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku