#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Problémy s otěhotněním

Poradna

Problémy s otěhotněním

dobrý den,je mi 25let a mám jedno díte.už 7měsícu se pokouším otehotnet,ale marne.
byla jsem asi před 3lety na interupce po které jsem dostala velký zánet,nemuže to souviset s tím,že nemužu otehotnet?a po té interupci jsem si nechala dát nitrodeložní telisko,které jsem si asi po pul roce nechala vyndad.bylo celé zkřivené.nemohlo mi to nejak poškodit nebo zjizvit delohu?když jsem otehotnela se synem tak to bylo hned a po druhe když jsem šla na přerušení tak jsem také otehotnila ihned,ale ted se snažíme a pořád nic,
dekuji předem
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobry den, omlouvame se za zpozdenou odpoved na vas dotaz v poradne. 7 mesicu neni nijak dlouha doba, podle statistik otehotni do 6 mesicu pouze cca 60% zcela zdravych paru, do roka pak asi 90%. na druhou stranu je pravda, ze zanet komplikujici umele preruseni tehotenstvi muze zpusobit srusty v delozni dutine, coz by mohlo byt pricinou neplodnosti. Doporucila bych vam zkonzultovat v tomto smeru sveho gynekologa a nechat si provest hysteroskopicke vysetreni (vysetreni dutiny delozni kamerou), ktere by uvedenou komplikaci event.potvrdilo a zaroven umoznilo lecit. Nitrodelozni telisko dutinu delozni poskodit nemuze, muze byt ale take pricinou zanetu, kvuli kteremu je nekdy nutne ho odstranit, z vaseho dotazu nevyplyva, zda tomu tak bylo i u vas.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku