#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Otěhotnění s malou dělohou

Poradna

Otěhotnění s malou dělohou

dobrý den, před měsícem jsem podstouila laparoskopii, aby se zjistilo, proč nemůžu dva roky otěhotnět. Zjistilo se, že mám velice malou dělohu - vrozenou vadu - spíš, že ji takřka nemám. Tím pádem mám i velice dlouhé děložní hrdlo. Byly mi odstraněny i menší myomy na děloze, vejcovody jsou v pořádku. Při chromopertubaci zjistili, že je po naplnění děloha normální velikosti. Zajímalo by mě, zda mám šanci otěhotnět a porodit normální cestou. Nemůžu nikde najít nějaké bližší informace, týkající se tohoto problému. Velice děkuji za odpověď.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Tak to mi není uplně jasné-to že vám bylo zjištěno že dělohu prakt. nemáte a poté že je normální velikosti?asi tedy bude normálně veliká, odstranění myomů je přínosem, vejcovody průchodné, delší hrdlo děložní- opět- záleží jak vypadala děloha při laparoskopii jak je hrdlo děložní dlouhé při USG vyšetření- asi by to nemělo být hlavní příčinou sterility- bylo by vhodné vyšetřit Váš hormonální profil a provedení USG vyšetření ke stanovení ovulace či anovulace, po zhodnocení těchto základních vyšetření lze naplánovat ev další vyšetření -genetické ev imunologické vyš.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku