#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Opakované selhání IVF

Poradna

Opakované selhání IVF

Dobrý den. Velmi bych prosila o informaci ohledně neúspěšných IVF. Slyšela jsem, že když se udělá invazivní zákrok (např. hysteroskopie s odběrem vzorku sliznice), že potom je lepší šance. Jenže: do kdy je prosím embryotransfer po tomto zákroku třeba udělat? Je možné zaznamenat účinky invazivních zákroků, když je embryotransfer proveden třeba až po 5 měsících? Jak často je možno invazivní zákroky opakovsat? A prosila bych ještě další informaci: prosím, nevíte o dalších metodách, které se užívají při opakovaném selhání IVF? (Jedná se případ, kdy jsou darována zdravá embrya a děložní sliznice léčené pacientky je normálně vysoká...). Jedná o pacientku starší (více než 35 let). Děkuji velice.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Hysteroskopie je diagnostická metoda k posouzení dutiny děložní, samozřejmě se dá touto metodou i operovat, ale zatím jsem neslyšel , že by se po prosté diagnostické hysteroskopii dosahovalo lepších výsledků, opak selhání - může k tomu přispívat i věk nad 35 let, embrya lze ještě geneticky vyšetřit před přenosem, provézt imunologické vyš.bohužel, nevíme zdaleka ještě uplně všechno

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku