#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Neúspěšná snaha otěhotnět

Poradna

Neúspěšná snaha otěhotnět

Dobrý den. Chci se s Vámi poradit s mým problémem. V listopadu 2020 jsem vysadila HA, v dubnu 2021 se nám s manželem podařilo otěhotnět. Bohužel v červnu 2021 zamlklé těhotenství a následná revize. Je listopad 2022 a do teď se nám nezadařilo (já 28 let, manžel 33 let). Manžel má spermiogram naprosto perfektní, já mám hormonální profil také v pořádku. Na doporučení své Dr. jsem letos v září podstoupila i laparoskopii na průchodnost vejcovodů. Vejcovody jsou průchozí, dokonce mi Dr. říkala, že dlouho neviděli tak pěknou dělohu, že vše je tak, jak má být. Kde teda může být problém, že se nám nedaří? Trochu mám pocit, že tím jak moc si přejeme miminko, tak nám v tom psychika brání, ale nemůžeme si pomoct. Nerada bych podstupovala umělé oplodnění, když už jednou se povedlo, beru to jako poslední možnost a bojím se toho. Je nějaká možnost, jak vše podpořit? Vitamínů jsem brala už celou řadu, ale bez úspěchu (Inofolic, Femibion, kyselinu listovou, Gynex kapky, kotryhelový čaj, Drmek,...). Moc Vám děkuji za Váš názor.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den, záleží na tom, jak rozsáhlý hormonální profil byl vyšetřen, zda bylo vyšetřeno i AMH, TSH a prolaktin. Pokud jsou všechny hormony v normě, doporučovala bych Vám genetické vyšetření páru, abychom vyloučili geneticky podmíněnou sterilitu. Dále by bylo vhodné provést diagnostickou hysteroskopii /pokud nebyla provedena v rámci laparoskopie/, díky které zkontrolujeme děložní dutinu a vyloučíme menší děložní patologie, které by ultrazvuk mohl přehlédnout. Kdyby přeci jen nakonec došlo až k mimotělnímu oplodnění /IVF/, není se čeho bát. Na začátku se zdá být proces složitý, ale nakonec zjistíte, že s podporou teamu IVF kliniky vše hravě zvládnete.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku