#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Neúspěšná snaha o početí

Poradna

Neúspěšná snaha o početí

Dobry den,rada bych vedela jak zvysit sanci otehotnet.Je mi 20 a priteli 29 on uz jedno dite ma takze je zdravi.Nemuzu otehotnet uz pres rokse snazime a stale nic.prasky jsem brala skoro 10mesicu a jiz od rijna 2007je neberu.MS mam jakstaks pravidelnou +-3dny.prosim poradte mi jsem zoufala pristi tyden mam jit ke gynekolozce ale bojim se vysledku.chci otehotnet dekuji
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobry den, omlouvame se za zpozdenou odpoved na vas dotaz v poradne. Pisete, ze antikoncepci neuzivate od rijna, coz bylo v dobe vaseho dotazu 10 mesicu. To jeste neni doba, abyste musela byt zoufala, teprve po uplynuti nejmene jednoho roku snazeni (musi jit ovsem o pravidelny (cca 2-3x tydne) nechraneny pohlavni styk, se doporucuje vysetreni, ktere zahrnuje odber krve na stanoveni hladin pohlavnich hormonu, ultrazvukove vysetreni a pak event. vysetreni pruchodnosti vejcovodu nebo dle vysledku dalsi specializovana vysetreni, ktera se provadeji v centrech asistovane reprodukce. vysetrit je treba i partnera, byt jiz jedno dite ma, kvalita spermii se muze casem zhorsovat. Vysetreni ani vysledku se nebojte, stav je ve vetsine pripadu resitelny.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku