#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Kontraindikace léků

Poradna

Kontraindikace léků

Dobrý den,
S přítelem se snažíme rok a půl a miminko zatím nic (34let).Byli jsme na testech spermiogram a já odběry krve. Spermiogram dopadl dobře. Mé testy byl zvýšený prolaktin ten jsme snížili do normálu lékem dostinex. Paní doktorka nám dala tři měsíce že by se mělo zadařit. Já se léčím s epilepsii beru lék Vimpat a doktor souhlasil s těhotenstvím. Přítel (32 let) se léčí s cukrovkou vrozenou. Jen se chci zeptat nemůže vliv lék vimpat na to že nám nedaří otěhotnět.. A též mám se mi objevuji záněty kvasinkové.. A jestli jeho cukrovka mi nemůže způsobovat záněty ...? Děkuji za odpověď
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Otázka na Vimpat je spíše na Vašeho ošetřujícího neurologa. Dle informací je vliv tohoto léku na fertilitu, tedy plodnost, ženy zatím nejasný. Každopádně vysadit tento lék by pro Vás bylo nebezpečné. Cukrovka Vašeho partnera by neměla být důvodem opakovaných kvasinkových infekci u Vás. Pokud nebudete těhotná do 3 měsíců po nasazení Dostinexu, zvažovala bych alespoň intrauterinní inseminaci, ať neztrácíte cenný čas.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku