#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Dva potraty za sebou

Poradna

Dva potraty za sebou

Dobrý den,chci se zeptat v březnu jsem prodělala zamlkle těhotenství v 15tt bylo to hrozne....teď v červenci jsem otěhotněla znovu a zase zamlkle těhotenství..na genetice nam dělali veškerá vyšetření a vše v pořádku jsme oba a manželem naprosto v pořádku,..bojím se jít do dalšího těhotenství...můžete mi prosím poradit děkuji
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den, chápu, že dva potraty hned za sebou jsou opravdu psychicky obrovský nápor. Pokud genetické vyšetření Vaše a Vašeho partnera bylo negativní /tedy alespoň karyotypy 46, XX a 46, XY, beze změn/, doporučovala bych začít diagnostickou hysteroskopií. Tento jednoduchý zákrok může odhalit event. děložní patologii, která na ultrazvuku nemusí být nutně vidět. Dále pak záleží hodně na Vašem věku, protože po 35. roce života ženy klesá kvalita jejích vajíček a ta pak ovlivňuje kvalitu embryí. Pokud je Vám tedy více jak 35 let a hysteroskopie dopadne dobře, můžete uvažovat o IVF s preimplantačním genetickým vyšetřením embryí. Držím palce!

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku