#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Důsledek endometriozy

Poradna

Důsledek endometriozy

Skúsim to skrátiť. 12.10.22 robená laproskopia kvôli cyste na ľavom vaječníku. Plus malé ložiská endometriozy na maternici. Mám silnú formú PCOS aby mi málo nebolo k endometrióze. 3x KET ani jeden úspešný po treťom hysteroskopia tak isto nič neukázala. Pred KET nasadený estroferm 2x1 a estrogén 3x1 do pošvy. Teraz plánujem posledný KET no s tým že idem prejsť na Meriotert ktorým som bola aj stimulovaná. Je pravdepodobnejšie že sa uhniezdi posledné embrio? Pri mojich neuspechoch už ďalší cyklus už nezvládnem. Obaja máme 29 rokov a manžel mal oba vyšetrenia spermii dobre použitý MAC na oplodnenie odobraných 17 oplodnených 10 ostali 4. Chcem vedieť aj iný názor. Prečo to nevyšlo ani na 3 krát keď sliznica bola už upravená estrofermom. Inak je na 13 deň len okolo 5mm. Cyklus mavam v priemere 70 dní. Plodné dni som mala prirodzene po 6 rokoch kde som aj otehotnela no 12tt bol samovolný potrat.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den, u Vás se bohužel kombinuje několik problémů. Endometrióza je estrogen dependentní onemocnění, které bohužel výrazně zhoršuje šance na těhotenství. Nejenom tím, že může způsobovat cysty na vaječníkách, endometrióza přímo zhoršuje kvalitu vajíček. Je tedy otázka, jakou kvalitu měla transferovaná embrya. Předpokládám, že před embryotransferem Vás embryolog centra poučil o kvalitě získaných embryí. Druhý problém je výška sliznice. Ideální výška sliznice před transferem by měla být 8mm. Pokud je sliznice nižší, pak bohužel klesá i úspěšnost embryotransferu. Kromě přípravy sliznice můžete kombinovat estrogeny v tabletkách, event. poševní vkládání tabletek, estrogenové náplasti, Aspirin.. Nejspíše bych se zaměřila na růst sliznice, aby byla před posledním kryoembryotransferem co nejvyšší. Držím palce.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku