#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Diagnóza PCOS

Poradna

Diagnóza PCOS

Dobrý den, mám diagnostikováné PCOS a pravděpodobně i Adenomyózu. 6 let se s manželem snažíme o miminko a už to bude skoro rok co jsme přišli o dvojčátka v cca 9 týdnu (počatá přirozenou cestou). Protože se nám nedaří opět počít, tak mě gynekolog posílá na kontrolu dělohy, průchodnost vejcovodů a skarifikaci. Mám z toho ale velké obavy. Je tento zákrok hodně velký zasah do těla? Přemýšlím jestli se neobrátit rovnou na reprodukční kliniku. Zkoušeli jsme na těch 6 let kde co (léčitelství, bylinky, STM atp.). Mám obavy z toho zakroku strach. předem děkuji za radu. S pozdravem
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že se o těhotenství snažíte již tak dlouho, rozhodně doporučuji jako první krok konzultaci na IVF klinice. Kontrola dělohy, vejcovodů a skarifikace jsou jistě možností, jak pokračovat. Na druhou stranu si nejsem jistá, zda bych těmito vyšetřeními začala. Záleží také hodně na Vašem věku a spermiogramu partnera.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku