#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Dárcovství spermií

Poradna

Dárcovství spermií

Dobry den, chtela bych vas pozadat o radu/pomoc.Existuje nejaka pravni smlouva - zakon, ktery lze pouzit v pripade, ze zena chce otehotnet, ale dany muz bude pouze "darce spermii" (jako pri darcovstvi spermii, jen ona bude vedet, o koho jde a nebude to provedeno za pomoci zdravotniku), nebude nadale mit s ni ani ditetem nic spolecneho. Pouze chce nejak pravne osetrit, ze v budoucnu po nem nebudou narokovany zadne uhrady ci veci spojene s peci o dite. Existuje nekde neco takoveho popripade kam se mohu obratit o pomoc?
Predem moc dekuji za odpoved.
Pregnant

Odpověď lékaře:

POkud se provádí použití darovaného spermatu ve zdrav . zařízení- je dárcovství spermatu vždy anonymní.takže ve zdrav zařízení se nedoví kdo je dárcem a nevím zda by některé centrum AR toto provedlo, protože pak to není anonymní, lze provézt inseminaci- tam se ale partner zavazuje k výchově dítěte, jedině u právníka vytvořit "smlouvu" že žena toto nárokovat nebude, ale bylo by to asi dost složité

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku