#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Chromozomální vada plodu

Poradna

Chromozomální vada plodu

Dobrý den, v roce 2002 jsem otěhotněla přirozenou cestou ale těhotenství skončilo ve 12tt spontálním potratem další těhotenství v roce 2004 skončito též ve 12tt (mola hydatidosa) po třech letech nezdaru otěhotnět jsem zkusila IUI které se zdařilo hned na poprvé.V 16tt těhotenství byla bohužel zjištěna chromozomální vada plodu (triplodie)Sada chromozomů byla ode mně,těhotenství bylo tedy ukončeno.Chceme s manželem zkusit štěstí znova, ale strach z toho že by se situace měla opakovat je veliká.Je nějaký způsob jak této situaci předejít nebo jí zabránit?Slyšela jsem o možnosti oplodnění in vitro ale nevíme přesně co to obnáší. Děkuji.
Pregnant

Odpověď lékaře:

v každém případě by jste měla podstoupit genetické vyšetření
při IVF dochází k hormonální stimulaci vaječníků, odběru vajíček, vzniklá embrya je možné vyšetřit pomocí preimplantační diagnostiky-PGD- před přenosem embryí do dutiny děložní-. v každém IVF cemtru vám o této metodě poskytnou informace

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku