#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Ztráta menstruace po vysazení antikoncepce

Poradna

Ztráta menstruace po vysazení antikoncepce

17. 3. 2022
Dobrý den, je mi 25 let. Před rokem jsem vysadila antikoncepci, jelikož jsem úplně ztratila menstruaci. Už půl roku chodím 2x do měsíce na injekce na vyvolání menstruace. S přítelem si moc přejeme miminko. Mám strach, že ho mít nemohu. Mám šanci, že otěhotním, i když mám uměle vyvolávanou menstruaci?Děkuji
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Nezoufejte, šanci na otěhotnění rozhodně máte, a to i v případě, že nemenstruujete. Příčina vaší neplodnosti bude asi spočívat v anovulačních cyklech. Ty se projevují tím, že ke spontánní menstruaci nedochází. Pokud se snažíte již rok bez úspěchu o těhotenství, pak je na místě provedení hromonálního (včetně štítné žlázy) a ultrazvukového vyšetření a vyšetření spermiogramu vašeho partnera. Léčba pak bude probíhat podle zjištěné příčiny. V případě anovulačních cyklů je léčba hormonální, event. v kombinaci s inseminací, pak obvykle na řadu přichází IVF. Obecně je léčba neplodnosti většinou úspěšná, někdy to ale trvá několik měsíců i třeba rok, takže to vyžaduje hlavně trpělivost.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku