#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Zpoždění menstruace

Poradna

Zpoždění menstruace

17. 3. 2022
Dobrý den, zpozdila se mi menstruace o 14 dní a teď už 13-tý den jenom špiním. Včera jsem si dělala těhotenský test a vyšel mi pozitivní. O mimčo jsme se s mužem snažili. K lékařce jsem objednaná až za týden. Jen se bojím, jestli je to v pořádku, když tak dlouho špiním. Večer mě lehce bolí břicho-asi vaječníky. Je mi 35 let, mám 2 děti. Tohle jsem před tím nezažila. Děkuji za radu.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Z vašeho dotazu jsem nevyrozuměla, zda se vám nejprve zpozdila menstruace o 14 dní a pak jste 13 dní špinila, nebo zda je to dnes 14 dnů, co nemáte očekávanou menstruaci, a od včerejška špiníte...každopádně vám doporučuji vyšetření u lékaře pokud možno ihned - včetně UZ vyšetření, neboť může jít o hrozící potrat nebo také mimoděložní těhotenství (vzhledem k bolestem v podbřišku), což je vážná diagnóza vyžadující operační řešení. Nechci vás strašit, těhotenství také může klidně zcela normálně pokračovat, ale pokud je normálně v děloze, tak i pak konzultujte svého gynekologa, aby vám předpsal léky, které potenciálně mohou předejít potratu. Vyšetření v co nejbližší době je každopádně na místě, týden rozhodně nečekejte.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku