#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Změna síly menstruace

Poradna

Změna síly menstruace

17. 3. 2022
Dobrý den.Ráda bych se zeptala,zda délka a síla menstruace má vliv na otěhotnění.Posleních 5 měsíců,mám velmi slabou menzes,obvykle pouze 1-2dny.Dá se říct,že jen špiním.O miminko se snažíme již delší dobu.Je mi 28 let a žádné neobvyklé zdravotní problémy nemám.Za odpověd předem děkuji.Zdravím
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Charakter menstruace může vypovídat o snížené schopnosti početí, ale také nemusí. Vše záleží na tom, zda ovulujete a jaké máte hladiny hormonů. Neplodnost může být pochopitelně také na straně muže. Nepíšete, jak dlouho se o otěhotnění snažíte. Do roka otěhotní 85% zdravých párů, do půl roku pouze 60%, takže, to, co vám může připadat jako dlouhá doba, může být i zcela normální. Neplodnost se doporučuje vyšetřovat a léčit nejméně po roce pravidelného nechráněného pohlavního styku bez dosažení těhotenství. Doporučila bych vám nechat si udělat hormonální profil a ultrazvukové vyšetření, popř. si sama můžete zjistit, zda ovulujete (více na www.zenska-neplodnost.cz/spravne-nacasovani) a dle výsledků buď ještě vyčkat či vyhledat pomoc v některém centru pro diagnostiku a léčbu neplodnosti (viz www.zenska-neplodnost.cz/reprodukcni-centra)

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku