#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Výsledky vyšetření krve

Poradna

Výsledky vyšetření krve

Dobrý den,potřebovala bych odbornou odpověd. Jsem ve 31tt a chodím na kontroly k internistovi s otoky na které mi byl napsán detralex-pomáhá ale ráda bych se zeptala na krev,byla mi odebrána krev na d.dimery-výsledek byl hodnota nad 1000mikrog/l, dr. nezahájila žádnou léčbu,myslíte si že tato hodnota v těhoten.je normální? Mám strach z embolie na kterou umřel strýc,je lepší porodit císřským řezem?Děkuji moc za odpověd
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobry den, omlouvame se za zpozdenou odpoved na vas dotaz v poradne. jak tak pocitam, asi ted nekdy budete rodit, vas dotaz je vsak do jiste miry stale aktualni. Hodnota D-dimeru je v tehotenstvi zvysena normalne, pokud jste nemela a nemate zadne priznaky tromboembolicke nemoci, neni se ceho bat. Pokud si chcete byt do budoucna jista, zda u vas neni vetsi riziko, pak je mozne si nechat vysetrit, zda nemate nekterou z tzv. trombofilnich mutaci, tuto moznost zkonzultujte se svym gynekologem ci praktickym lekarem. Z hlediska tromboemebolicke nemoci je mnohem rizikovejsi porod cisarskym rezem, ale pokud pro nej bude duvod, pak vam v obdobi okolo porodu bude aplikovana prevence proti vzniku tromboembolie (kompresni puncochy, miniheparinizace), a to dle posouzeni aktualniho stavu a vasi anamnezy, drzim palce, at porod dobre dopadne.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku