#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Vyšetření po zpožděné menstruace

Poradna

Vyšetření po zpožděné menstruace

17. 3. 2022
Dobry den, jiz rok se s manzelem snazime o miminko a bez uspechu. Me je 30let a pred 4roky jsem byla nucena podstoupit preruseni. Az ted mi lekarka zjistila po me zadosti o vysetreni ultrazvukem pote co se mi 3dny zpozdila menstruace ( je vetsinou nepravidelna ) ze zde neni pripravene zadne vajicko. Bez jakehokoliv dalsiho vysetreni mi predepsala dvoje hormonalni prasky na odlouceni vajicka a pripravu prostredi v deloze. Nejsem si ted jista zda je brat. Neni treba nejdrive nejake sirsi vysetreni? Je mozne ze se tato hladina upravi sama bez lecby a podari se mi otehotnet normalni cestou?
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. To, že lékařka zjistila, že nedošlo k ovulaci, nemusí platit pro každý cyklus, v některém možná ovulujete. Pokud nechcete hormonální léčbu podstupovat, může si sama monitorovat v každém cyklu, zda ovulujete (návod viz www.zenská-neplodnost.cz/spravne-nacasovani). Pokud ovšem dále čekat nechcete (rok je období, ve kterém otěhotní 85% zdravých párů a pokud nedojde k otěhotnění po roce pravidelného nechráněného pohlavního styku, pak se doporučuje vyšetření a léčba), pak zkuste hormonální terapii navrženou vaší lékařkou. Tento postup je zcela v souladu s doporučenými postupy. Možná, že by ještě stálo za to vyšetřit kvalitu a počet manželových spermií, abyste tuto léčbu nepodstupovala zbytečně v případě, že by spermie nebyly v pořádku - pak by byla potřeba sice také hormonální léčba, ale postup by byl jiný.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku