#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Vyšetření ovulace

Poradna

Vyšetření ovulace

17. 3. 2022
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,s přítelem se snžíme o miminko.Před tím jsem 4 roky brala hormonální antikoncepci.Menstruace se u mě první měsíc po vysazení dostavila v normálním termínu, další měsíc ale už ne.Dostala jsem po 45 dnech vyvolávací injekci a gynekoložka mi udělala hormonální profil,z něhož zjistila,že mi chybí hormon žlutého tělíska.Předepsala mi utrogestan.Zajímalo by mě jestli se z tohoto profilu dá také zjistit,zda mám vůbec ovulaci a jestli bych neměla podstoupit ještě nějaké další vyšetření.Mám totiž obavu,že u mě k ovulaci nedochází.Předem moc děkuji za odpověď.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Bylo by vhodné provedení USG vyšetření k ověření ovulace či anovulace v polovině cyklu / mezi 13.-15. dnem/, pokud byl tento profil proveden ve 2. pol. cyklu usuzovat se pro anovulaci dá.Pokud k ovulaci nedochází je možné ovulaci podpořit pomocí horm.tablet ev. horm. injekcí

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku