#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Vyšetření menstruace

Poradna

Vyšetření menstruace

17. 3. 2022
Dobrý den.Nejsem asi jediná,která má problém se špiněním před mentruací.Začne to 19-20 den před.Od prvního dne špinění 6-7 den nastane menstruace.Mám i drobné myomky.Dvakrát se mi stalo,že když jsem brala antibiotika,ke špinění nedošlo.Teď je mi 43let.Tento problém mám od začátku,jen doba špinění bývala 1-3 dny.Dív jsem měla mentruaci dost slabou a krev hodně tmavou a menzes se táhla týden.Poslední tři roky je menstruace silnější a krev bývá jasně červená a menzes se zkrátila na 3-4 dny.Ty změny pravděbodobně souvisí s věkem,ale to špinění je fakt obtěžující.Hlavbně v létě.Podstoupila jsem několik vyšetření,kyretáž,odstranění jednoho myomku,který byl umístěn těsně pod sliznicí v děloze a myslelo se,že špinění způsobuje on.Proběhla i laparoskopie.Vyšlo ze všeho,že jsem zdravá.Mám pocit,že lékaři se zaměřili jen na ty myomy.Nikdy mi nezměřili hladinu hormonů.Můžu sama požadovat takové vyšetření?A když mně odbydou,kam se obrátit?K léčbě špinění mi předepsali jen tak z placu hormonální antikoncepci,vyzkoušela jsem prakticky všechny kombinované druhy po půl roce a při všech špinila ještě víc a déle.Jednofázovou pilulku mi odmítli předepsat.Za odpověď děkuji
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den, v poradně na www.zenska-neplodnost.cz zůstal jden starší nezodpovězený dotaz. špinění, jak ho popisujete skutečně může souviset s věkem. neuvádíte důvod, proč vám lékař odmítl předepsat jednofázovou pilulku, možná by stálo za to ještě zkusit její užívání, v úvahu by přicházela i hormonální léčba zaměřená na podporu druhé části cyklu. Je potřeba všechny tyto eventuality podrobně probrat s lékařem a nenechat se odbýt.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku