#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Vysazení antikoncepce

Poradna

Vysazení antikoncepce

Dobrý den. V červnu jsem po 7-letém užívání vysadila HA. Poté se menstruace nedostavila 2 měsíce a musela být vyvolána injekčně. Tyto problémy jsem mívala i před užíváním HA. Tehdy mi lékař nasadil Proveru, při které potíže nebyly. Nyní se ale menses dostavuje již po 15 dnech . Je slabá, zpočátku světlá, později někdy i hodně tmavá a hustá. Stačí mi tak 2 vložky na den. Trvá cca 4 dny. Na začátku cítím obvyklé bolesti v podbřišku. Hormonální vyšetření krve odhalilo zvýš.hladinu testosteronu 0, 74. Na UZ vyšetření je patrný zmnožený folikulární aparát vlevo (dle lékaře nic závažného). S přítelem již plánujeme miminko. Mám obavy o možnosti otěhotnění. Dochází k ovulaci? Děkuji.
Pregnant

Odpověď lékaře:

bylo by vhodné vyšetřit Váš hormonální profil a provedení USG vyšetření ke stanovení ovulace či anovulace,dále vyšetření spermiogramu , po zhodnocení těchto základních vyšetření lze naplánovat ev další vyšetření -laparoskopie,ev. jinou vyšetřovací metodu ke stanovení průchodnosti vejcovodů, dále hysteroskopie, nejprve bych vyšetřil zákl. vyšetření které jsem zmínil v uvodu,po dlouhodobém užívání HAK je možné, že obnova prav. menstruačního a ovulačního cyklu nějaký čas potrvá

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku