#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Vliv stresu na menstruační cyklus

Poradna

Vliv stresu na menstruační cyklus

17. 3. 2022
Dobrý den,
již přes rok se snažíme s manželem o druhé miminko, vím že jsem od posledního těhotenství (5let zpět) přibrala a jsem ... no tlustá... nestydím se to říct,¨neboť manželovi to nevadí :-). Můj problém spočívá v tom, že se dost nervuji - pořád nějaké hádky s rodiči se kterými bydlíme a následně díky tomu jsem měla za posledních 12 měsíců menzes pouze 5x po cca 60 dnech. Mám jednu otázku, když se brzy odstěhujeme a já začnu žít v klidu je šance že se vše srovná? Na klasické kontrole u gynekoložky bylo vše v pořádku i odběry a testy?
děkuji velice
Pregnant

Odpověď lékaře:

Samozřejmě stress určitě ničemu neprospívá a v jistém slova smyslu může mít vliv i při neuspěšných pokusech o graviditu.Pokud ale Váš menstr.cyklus je pouze 5x za rok a přibrala jste, je pravděpodobnější anovulace tedy nedozrávání a uvolnování vajíčka.Příčinou by mol být i tzv. imunologický faktor , který se může vyvinout i v průběhu života.Při klasickém vyšetření se příčina většinou nezjistí ,je třeba vyšetřit Vaše hormony /hormonlní profil/ a provedení ulrazvukového vyšetření

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku