#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Termín laparoskopie

Poradna

Termín laparoskopie

DOBRY DEN POTREBOVALA BYCH PORADIT.
CEKA MNE LAPAROSKOPIE,KTEROU MI PAN DOKTOR NAPLANOVAL PO MENZESU.MENZES MI ZACINA 10.8 A NA TEN ZAKROK MNE POSILA 18.8 .TENTO ZAKROK SE PROVADI V PRVNIM TRIMESTRE. MAM 27 LET A NEMAM JESTE DETI TAK MUSI DAVAT POZOR.
PAN DOKTOR NAJEDNOU ZMENIL NAZOR A CHCE MNE POSLAT NA LAPAROSKOPIJI 5.8. TZN, ZE TO MAM PRED MENZESEM.MA TO NEJAKY VLIV NA ME ZDRAVI (NASLEDKY),CO BYSTE DOPORUCOVAL (TERMIN 5.8 NEBO 18.8) ?
PREDEM MOC DEKUJI

DOKTORSKA ZPRAVA

subjekt: bez pot
obejtk. zr bpn, v pochvě poměry norm,kolpoA, děloha v avf, nezv. nebolestivá, adnexa vpravo bpn, vlevo citlivá s cyst rezistencí sestup do DP.
UZ vaign.avf uteri sliznice 6mm norm. ovárium vpravo bpn, vlevo v.s. sactosalpinx 6 x 3 cm.,
dg.:stp PID-salpigitis bilater
sactosalpinx sin., sterilitas prim.
dop.:ad LPSK dg + chrompertubace (ev ent. odstranění levého vejcovodu)
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Laparoskopii jste již pravděpodobně podstoupila, takže odpově´d nebude aktuální. jen jsem vám k tomu chtěla něco napsat. Na termínu příliš nezáleží, máte/měla jste zánět v obou vejcovodech a jeden vejcovod pravděpodobně neprůchodný. Laparoskopie byla tedy určitě na místě, neboť zánět vejcovodu by mohl negativně ovlivňovat schopnost počít. Pokud by oba vejcovody nebyly průchodné, pak by bylo zbytečné se snažit otěhotnět přirozenou cestou a na místě by byly metody asistované reprodukce. Váš lékař jistě postupoval správně, v případě pochybností se nebojte svého lékaře na všechno vyptat.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku