#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Těhotenství s lupusem

Poradna

Těhotenství s lupusem

Dobrý den, mám autoimunitní onemocnění,systémový lupus.Lékařka mi dovolila konečně otěhotnět (je mi 39let,jsem v remisi klinické,pozitivní protilátky přetrvávají...),ale mám obavy,zda se z gynekologů o tato onemocnění někdo hloubkově zajímá.
Mám zkušenost,že gynekologové všechno svádějí na protilátky a pořádně něvědí,co vyšetřovat a hlídat.
Neporadil byste mi nějaké specializované pracoviště na gravidity matek s autoimunitou,event přímo nějakého lekaře?PROSIM!!!Chtěla bych mít důvěru v profesionalitu lékaře,zatím jsem se setkala jen s necitlivostí a přezíráním,event.neinformovaností....Jsem z Benešova,přijedu kamkoli.
Uvažuji i o autotransfusi,abych byla připravena na event.krevní ztráty při porodu.
Co si osobně myslíte o tomto?
diky
Pregnant

Odpověď lékaře:

Těhotenství s Vaší diagnosou bude rizikové stejně jako 6 ti nedělí
Je vhodné spolupracovat s internistou ev. revmatologem., kteří se ale lupusem zabývají, možná by stálo za uvahu být evidiována v poradně pro rizikové gravidity klinického pracoviště vzhledem k vašeme bydlišti nejlépe pražského, pravděpodobně si budete aplikovat nízkomolekulární heparin, užívat kortikoidy ?ale to vše až po konzultaci s internistou a vaším gynekologem

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku