#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Snaha o otěhotnění

Poradna

Snaha o otěhotnění

17. 3. 2022
mame syna 4 roky nyní již rok se snažíme o otěhotnění a stále se nám to nedaří.Slyšela jsem že mam skusit brát antikoncepci 3 něsíce pak to skusit znovu ,nebo co jineho mame skusit aby se to povedlo .U prvního jsem žádný problém neměla.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Podle statistik otěhotní do roka 85% zdravých párů, do dvou let pak 95%, takže je stále ještě šance, že se vám to povede přirozenou cestou. Doporučila bych vám ještě pár měsíců počkat (máte-li tedy pravidelnou menstruaci a ovulujete-li) a pak v případě neúspěchu vyhledat pomoc v některém z center pro diagnostiku a léčbu neplodnosti (www.zenska-neplodnost.cz/reprodukcni-centra). Užívání antikoncepce vám nepomůže. I když jsou i případy, kdy se antikoncepce v léčbě neplodnosti užívat na 6 až 9 měsíců doporučuje, jde ale o poměrně vzácné imunologické příčiny neplodnosti, na které se přijde až po provedení některých specializovaných vyšetření. V jiných případech to žádný význam nemá.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku