#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Roční snaha o dítě

Poradna

Roční snaha o dítě

17. 3. 2022
Dobrý den, je mi 44 let, mám dvě dospělé děti . Loni jsem se vdala a můj přítel má také dvě děti. Chtěli bychom spolu miminko, ale skoro rok se nedaří. Já mám pravidelnou menstruaci a nikdy jsem neměla gynekologický problém. Nevím jestli v mém věku by mi ještě někdo chtěl pomoct. Děkuji
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Nezoufejte, i ve vašem věku se dá často ještě něco podniknout. Důležité je, abyste podstoupila hormonální a ultrazvukové vyšetření, ze kterého lze určit, jaký je stav vašich vaječníků a dělohy. Pokud by přirozené otěhotnění nebylo možné, mohli byste zkusit ještě mimotělní oplodnění (IVF). Léčbu vám ale ve vašem věku bohužel neuhradí pojišťovna a cyklus IVF přijde zhruba na 35000 až 50000 Kč. Vyhledejte některé z center pro léčbu neplodnosti a svůj stav zkonzultujte, ať se můžete eventuelně co nejdříve rozhodnout. Ve vašem případě bych vzhledem k věku dále nečekala a udělala to co nejdříve. Seznam center naleznete na www.zenska-neplodnost.cz/reprodukci-centra)

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku