#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Rizika interupce

Poradna

Rizika interupce

Dobrý večer. Moje přítelkyně i přes antikoncepci i pravidelné používání kondomu otěhotněla, je v 8. týdnu těhotenství, je ve věku 28mi let, nikdy předtím těhotná nebyla, jsme v tíživé situaci, protože mě je je teprve 22 let, jsem studentem vysoké školy a dítě si nemůžeme dovolit, okolí na nás tlačí ze všech stran, aby si dítě nechala vzít, svou přítelkyni z celého srdce miluji a za pár let bych s ní chtěl založit rodinu, ale v tuto chvíli to opravdu není možné, máme obrovský strach, prosím Vás, můžete mi odpovědět jaké je riziko pokud si nechá přítelkně dítě vzít? Je nějaká naděje, že by mohla ještě někdy otěhotnět? Opravdu Vás moc prosím o odpověď, jsme v zoufalé situaci, ale nechtěli bychom nic riskovat. Děkuji moc, s pozdravem
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Pravděpodobně jste umělé ukončení těhotenství již podstoupili. Pokud tomu tak skutečně je, pak se nebojte, zákrok je jednoduchý a ve většině případů bez komplikací a bez dopadů na pozdější plodnost. Vaše přítelkyně byla teprve v 8, týdnu, v této době je těhotenství ještě velmi malé a zákrok tedy bezpečný. Pokud by k nějakým komplikacím došlo, i ty jsou léčitelné, neplodnost následkem zákroku je v dnešní době velmi vzácná.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku