#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Problémy se štítnou žlázou a nepravidelným cyklem

Poradna

Problémy se štítnou žlázou a nepravidelným cyklem

17. 3. 2022
Dobrý den.Chtěla bych se zeptat.Mám jedno dítě(3,5let) a chtěli bychom ještě jedno,ale nedaří se nám.S manželem to zkoušíme půl roku a pořád nic.Brala jsem skoro tři roky antikoncepci,léčím se rok na štítnou žlázu a menstruaci "sama" nemám,dostanu to až po injekci.Už sem prošla doktorů a pořád nic nevím.Proto Vás moc prosím,jestli mi s tím pomůžete,nebo má naděje na miminko "padá".Moc Vám děkuji a srdečně Vás zdravím.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den, nezoufejte, vaše šance otěhotnět rozhodně je, už se vám to podařilo jednou. Půl roku je ještě poměrně krátká doba, do půl roku otěhotní pouze 60% zdravých párů, které mají pravidelný nechráněný pohlavní styk. Neplodnost se řeší až po roce až dvou. Po vysazení antikoncepce se někdy menstruace nemusí několik měsíců dostavit, to se stává. Důležité je, aby vaše léčba poruchy štítné žlázy byla správně nastavena endokrinologem a pravidelně kontrolována, špatně léčená porucha št. žlázy může být také příčinou neplodnosti. Chtělo by to u vás vyšetřit hormonální profil a provést ultrazvuk, aby se zjistilo, zda dochází k ovulaci. Pokud k ovulaci v žádném cyklu nedochází, pak je na místě hormonální léčba.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku