#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Problémy se štítnou žlázou

Poradna

Problémy se štítnou žlázou

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na svůj problém se štítnou žlázou. Po dvou spontánních potratech mi byly dělány testy, zjistilo se nízké TSH (0,03mU/l), hodnoty Free-T4 15,93 pmol/l, T3 1,69 nmol/l. Následně mi byly zjištěny zvýšené protilátky proti štítné žláze. Diagnóza zní: struma na bázi Hashimotovy nemoci, hraniční, klinická hypotyreosa, naordinován mi byl letrox 50, 1 x denně.
Nedalo mi to a na internetu jsem se snažila zjistit, co to všechno znamená - našla jsem, že nízké hodnoty TSH a vyšší hladiny hormonů samotné štítné žlázy údajně znamenají spíš hypertyreózu a v kombinaci s těmi protilátkami znamenají Graves - Basedowovu chorobu. Jsem z toho trochu zmatená, můžete mi to prosím vysvětlit?
Děkuji předem za odpověď.
Pregnant

Odpověď lékaře:

V každém případě bych doporučoval sledování a léčbu ve specializované endokrinologické laboratoři, tepve po kompenzaci bych začal s léčbou infertility

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku