#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Problém s otěhotněním

Poradna

Problém s otěhotněním

17. 3. 2022
Dobrý den, v květnu 2007 jsem samovolně potratila (4-5týden) Těhotenství potvrzeno krveními testy. Otěhotněla jsem bez potíží hned první měsíc. V červenci mi byla zjištěna cysta na pravém vaječníku. Byla jsem přeléčena antibiotiky. Od té doby mám menstruaci pravidelnou, ale otěhotnět se nám nedaří. Lékař tvrdí že jsem zdravá - mám změnit lékaře? Jak dlouho po potratu je možné otěhotnět? děkuji za odpověď
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Těhotenství po spontánním potratu se doporučuje nejdříve za 3-6 měsíců (alespoň 3 normální cykly). To, že jste otěhotněla napopré hned v prvním cyklu, je spíše výjimečné. Podle statistik otěhotní do 6 měsíců pouze 60% zcela zdravých párů, takže ve vašem případě není po několika měsících nechráněného styku důvod ke stresu. To, že se vám otěhotnět již jednou podařilo - byť neúspěšně - vaše šance na spontánní otěhotnění velmi zvyšuje. Zkuste si ověřit, zda ovulujete (návod najdete na www.zenska-neplodnost.cz/reprodukcni-centra). Změna lékaře vám v tomto případě pravděpodobně nijak nepomůže, důležité je, abyste byli trpěliví, někdy to chce čas. Držím palce.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku