#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Pravděpodobnost otěhotnění

Poradna

Pravděpodobnost otěhotnění

17. 3. 2022
Dobry den.Chtela jsem se zeptat,v patnacti letech jsem brala asi rok-rok a pul antikoncepci a pak jsem prestala.Mela jsem 5 let staleho partnera a pravidelny pohlavni styk.Za celych 5 let jsem neotehotnela,tak trochu jsme si mysleli ze chyba bude na partnerove strane nebot mel kdysi nejake zdravotni problemy.Nyni mam partnera jineho,antikoncepci stale neberu mame pravidelny pohlavni styk a zacina me znepokojovat otazka zda chyba neni u me.Ze bych narazila na dva neplodne partnery mi neprijde moc pravdepodobne.Dite neplanuji ale kdyby prislo nebranila bych se.Jen me udivuje ze za dobu zhruba 5 let se to jeste nestalo.je mi 22 let.Mam problem?
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Nejprve je potřeba si odpovědět na otázku, co je pravidelný pohlavní styk. K otěhotnění je potřeba mít pohlavní styk 1x za 2-3 dny v období ovulace, mimo předpokládanou ovulaci cca 2x týdně. Problém může být jak na straně partnera, tak na vaší. 5 let je relativně dlouhá doba, pokud byste němeli žádné problémy, k otěhotnění by za tuto dobu mělo dojít (95 zdravých% párů otěhotní do dvou let). Záleží ale na tom, jak dlouho se snažíte s novým partnerem, protože šance na otěhotnění v jednom cyklu je u zdravých párů okolo 20%. Pokud si chcete být jistí, nechce se oba vyšetřit v některém centru pro diagnostiku a léčbu neplodnosti. Základní vyšetření vám ovšem může zprostředkovat i váš gynekolog.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku