#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Podmínky pro podvázání vaječníků

Poradna

Podmínky pro podvázání vaječníků

Dobrý den, jsem již po druhé těhotná. Miminko se nám má narodit v říjnu a moc se na něj těšíme. Ale už teď vím, že další mimčo už nebudu chtít. Chtěla bych si nechat podvázat vaječníky. Někde jsem se dočetla, ale že to může být jen od určitého věku a musím mít nějaké zdravotní problémy, je to pravda? Je mi 30 let. Děkuji za odpověď.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobry den, omlouvame se za zpozdenou odpoved na vas dotaz v poradne. Rijen se blizi, takze i vas termin porodu, mozna jste si odpoved na vasi otazku jiz zjistila, pro pripad, ze ne, zde je odpoved. Ve vasem pripade skutecne podle soucasne platne pravni upravy o sterilizaci pozadat nelze, muselo by vam byt 35 let. Ministr Julinek ovsem ve sve reforme zdravotnictvi planuje nektere zmeny, ktere se tykaji i sterilizace na vlastni zadost, otazka ovsem je, zda jeho navrhy projdou snemovnou, jde o dost kontroverzni tema. Pokud byste mela nejaky zdravotni problem, jejichz seznam tvori vyhlasku Ministerstva zdravotnictvi, mozna by se nejaka zdravotni indikace nasla a pak by bylo mozno zakrok provest. kazdopadne je potreba, abyste znala vsechny dostupne alternativy antikoncepce, nez se k takovemu zakroku rozhodnete, je nevratny! a napriklad nitrodelozni telisko ci podkozni implantat jsou dlouhodobe metody antikoncepce, na ktere zena nemusi cele roky myslet a se kterymi je vetsina zen spokojena, zkonzultujte to se svym gynekologem, verim, ze reseni se pro vas najde. Preji uspesny porod.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku