#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Podezření na otěhotnění

Poradna

Podezření na otěhotnění

17. 3. 2022
dobrý den, prosím o radu. Bojím se, že jsem těhotná. Beru antikoncepci Jeanine pravidelně už skoro 2 měsíce. Asi před 6 dny při přerušované souloži, do mě trochu vniklo. Zbytek mimo. Teď jsem dost napjatá psychicky, což ale ale kvůli strachu a taky kvůli zkouškovému období ve škole. Musím dobrat antikoncepci, za 5 dní by se měla dostavit mestruace. ale bojím se už teď....Asi 4 dny jsem byla nachlazená - rýma, bolení v krku...trochu problémy s močením, někdy pálení. Tak bych myslela, že třeba zánět moč. měchýře. Ale zas nemočím moc často, necítím se unavená, nemám moc cuť k jídlu, ale to je zas asi z nervozity; chutě stejné, citlivost prsou v normálu...mám jen pocit, že potřebuji na velkou, někdy trochu bolest břicha....
Tak co myslíte, asi jsem spíš hypochondr a nervóza než těhotná, že? Ráda bych, aby tomu tak bylo
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Dnes již asi víte, že těhotná nejste. Každopádně si ale příště ušetříte nervozitu, když budete vědět, že pokud užíváte antikoncepci správně a nevynecháváte pilulky, pak vám otěhotnění nehrozí ani při normální souloži. Tj. přerušovaný styk není v žádném případě nutný. Antikoncepce blokuje uvolňování vajíčka, takže spermie, které se do vás dostanou, nemají co oplodnit. Přeji úspěšné zkouškové období.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku