#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Podezření na endometriozu

Poradna

Podezření na endometriozu

17. 3. 2022
Dobrý den,snažíme se o otěhotnění 3 roky,všechny vyšetření jsem měla v pořádku včetně partnera.V poslední době mám problémy bolestivou menstruaci,bolesti při styku,bolesti konečníku.Má doktorka se domnívá,že mám endometriozu,a posílá mě na laparoskopii.Byly jsme na první návštěvě v centru asistované reprodukce kde mě též doporučili podstoupit laparoskopii,a podle výsledků podstoupím IFV.Chci se zeptat jaký máte názor na laparoskopii,a ještě jestli by mě měli udělat před IFV genetiku tu jěště nemám.A jestli se potvrdí endometrioza, jestli to řešit chirurgicky nebo hned podstoupit IFV.Děkuji za vaši odpověd.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Vzhledem k Vašim obtížím bych souhlasil s provedením laparoskopie
pokud se zjistí endometrioza tak se ošetří chirurgicky v průběhu laparoskopie, podle stadia endometriozy pak může následovat hormonální léčba/ blok menstruačního cyklu bud tab. formou nebo injekčí formou/, endometrioza může být a je příčinou sterility,Ve Vašem případě bych provedl IVF až po příp. léčbě endometriozy-pokud se zjistí

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku